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2006.06.29
神出のトマトよ!
...............
きのうね、超おいしーいトマトをいただいたの!!
神出町紫合(かんでちょう ゆうだ)ってところの産なんだけど、
ハンパじゃなく美味なの!!ホントよ。
...............
もちろんディナーはトマトパスタよ。
湯むきしたトマトと玉ねぎ(どちらも大きめのみじん切り)でソースを作ります。
ローリエとオレガノ・バジル・ガーリックを入れて
ブィヨンで煮込みます。
途中できのこ(私はしめじとエリンギを入れました)と鮭缶をお汁ごと加えます。
最後にパスタがゆであがってから生ほうれん草を入れて、麺とからめます。
...............
ついでにもう1品。
なすびとベーコンとガーリックをオリーブオイルでいためて、S.P.で味つけしたものをやはりゆであげ麺とからめます。
トッピングは、やっぱり、トマトね。
どちらもちょとしたコツなんだけど、麺のゆで汁を必ず少ーし加えます。
ゆであがったら、私はざるにあげるんじゃなくてゆで鍋からソースパンに直接おはしで麺をすいくいとっちゃうの。おいしいよー。
ただ ソースは少し濃いめのお味つけにしてね
...............
しっかり冷やしたトマトとアスパラのサラダも
とってもシンプルだけどおすすめよ!!
胡麻もたーっぷりふってね
デザートは、じゃーん!!

...............
昨夜Jennが作ってくれた,さくらんぼマフィンと
Chaの台湾おみやげのドライ桃入りケーキです。
どちらもグー!!
Jennもうでをあげたわよ!!
English Version
--------------
Yesterday I was given some really delicious tomatos! They are a specialty from a place called Yuuda in Kande. They are really truly great!!!
Of course, dinner was tomato pasta.
1. I boiled the tomatos and took the peels off and then I made sauce with the cut up tomatos and onion (cut into big-sized small pieces). Then I mixed in some buillon, laurel, oregano, basil, and garlic.
2. I decided to put in some mushrooms (I used smeji and eringi mushrooms) and some fish into the mix as well.
3. Last, I put some raw spinach on top of the boiled pasta. Then I mixed it all together.
I also made one other kind of pasta.... it was eggplant, bacon, garlic, and olive oil pasta. Of course, after it was done cooking I seasoned it with good old salt and pepper.
I put some tomatos on top!
The secret technique is to keep just a *little* bit of the water that the pasta boiled in.
When I have finished boiling the pasta, I do not put it into a colander, but instead I use chopsticks and put it into the saucepan. It's really delicious!
(You should make sure the sauce has a fairly thick flavor if you are going to use this method).
As a side dish I had some freshly chilled tomato and asparagus salad. It was really simple but it was a hit!
Dessert was the cherry muffins and cake Jenn made yesterday. The cake was made with dried plums that Cha gave us as a gift from Taiwan! Both the muffins and the cake were gooood!
Jennifer is getting good at cooking too!

きのうね、超おいしーいトマトをいただいたの!!

神出町紫合(かんでちょう ゆうだ)ってところの産なんだけど、
ハンパじゃなく美味なの!!ホントよ。

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もちろんディナーはトマトパスタよ。

ローリエとオレガノ・バジル・ガーリックを入れて
ブィヨンで煮込みます。


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ついでにもう1品。
なすびとベーコンとガーリックをオリーブオイルでいためて、S.P.で味つけしたものをやはりゆであげ麺とからめます。
トッピングは、やっぱり、トマトね。
どちらもちょとしたコツなんだけど、麺のゆで汁を必ず少ーし加えます。
ゆであがったら、私はざるにあげるんじゃなくてゆで鍋からソースパンに直接おはしで麺をすいくいとっちゃうの。おいしいよー。

ただ ソースは少し濃いめのお味つけにしてね

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しっかり冷やしたトマトとアスパラのサラダも
とってもシンプルだけどおすすめよ!!

胡麻もたーっぷりふってね

デザートは、じゃーん!!


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昨夜Jennが作ってくれた,さくらんぼマフィンと
Chaの台湾おみやげのドライ桃入りケーキです。
どちらもグー!!

Jennもうでをあげたわよ!!
English Version
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Yesterday I was given some really delicious tomatos! They are a specialty from a place called Yuuda in Kande. They are really truly great!!!
Of course, dinner was tomato pasta.
1. I boiled the tomatos and took the peels off and then I made sauce with the cut up tomatos and onion (cut into big-sized small pieces). Then I mixed in some buillon, laurel, oregano, basil, and garlic.
2. I decided to put in some mushrooms (I used smeji and eringi mushrooms) and some fish into the mix as well.
3. Last, I put some raw spinach on top of the boiled pasta. Then I mixed it all together.
I also made one other kind of pasta.... it was eggplant, bacon, garlic, and olive oil pasta. Of course, after it was done cooking I seasoned it with good old salt and pepper.
I put some tomatos on top!
The secret technique is to keep just a *little* bit of the water that the pasta boiled in.
When I have finished boiling the pasta, I do not put it into a colander, but instead I use chopsticks and put it into the saucepan. It's really delicious!
(You should make sure the sauce has a fairly thick flavor if you are going to use this method).
As a side dish I had some freshly chilled tomato and asparagus salad. It was really simple but it was a hit!
Dessert was the cherry muffins and cake Jenn made yesterday. The cake was made with dried plums that Cha gave us as a gift from Taiwan! Both the muffins and the cake were gooood!
Jennifer is getting good at cooking too!
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so
ず~っと昔から素敵だったのりこせんせいのお料理、相変わらず美味しそう
一番食べる人が日本に帰り手抜きの毎日です。私も頑張らなくちゃって思いました。
またおじゃましますね

またおじゃましますね

2006/07/01 Sat 07:23 URL [ Edit ]
や
日に日に増えていくバナナのソバカスたち。今夜こそ思い切って、バナナケーキとバナナスコーンを焼いてみました。先生のレシピのおかげで出来は上々、こんな時間にもかかわらず、お腹はいっぱいですよ~。
トマトパスタおいしそう。
ジェーンのケーキもおいしそう。

トマトパスタおいしそう。
ジェーンのケーキもおいしそう。

2006/06/30 Fri 23:47 URL [ Edit ]
まりこ☆
うううううう美味しそう

私の家にはローリエもガーリックもブイヨンもないのです
明日挑戦してみよう

私の今日のご飯は普通のシチューでした


私の家にはローリエもガーリックもブイヨンもないのです

明日挑戦してみよう


私の今日のご飯は普通のシチューでした

2006/06/30 Fri 20:17 URL [ Edit ]
CHA
今日はやっと中間発表が終わったわ~~~(あと面談だけ)なんか嬉しくて涙だ出ちゃう!!!!!
また遊びに行くね~~~
今日もトマト買ったわ!晩ご飯何にしようかな!!!!
うどんにしよう!!!(相変わらずうどん
)
また遊びに行くね~~~

今日もトマト買ったわ!晩ご飯何にしようかな!!!!
うどんにしよう!!!(相変わらずうどん

2006/06/30 Fri 18:06 URL [ Edit ]
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