fc2ブログ
今日のアートルームはね、
Jennがモデルしてくれたのよ(*^_^*)

   20060621002356.jpg

 

それで お楽しみのお茶の時間はね、
炊飯器におまかせのバナナケーキと
ゆうべ遅くーに焼いたスコーンです。20060621002418.jpg

            suko-nn.jpg


レシピもUPしちゃいますね

バナナケーキ
 ホットケーキMIX 200g
たまご      1個
 牛乳       100cc
Sugar       50g
Banana     1本
バター     30g
V・E      少々

バナナはフォークの背などでつぶしておき、
 バターはレンジでとかす。
全ての材料をMIXして、だまがなくなるまでまぜまぜ...
炊飯器の内側(内釜)にバター(分量外)をぬり、を流し込み炊飯のスイッチを押す。
炊飯が終了したら、竹ぐしなどを刺してみる。何もついてこないようなら、できあがり。
(もし出来上がっていなかったら、もう1回炊飯をします。)
内釜ごと炊飯器から取り出す。そのまま炊飯器に入れておくとしぼんでしまうよ
あら熱がとれたらさかさまにして取り出す。
クルミをいれてもGood!!


スコーン(アルミカップ11~12個分)
小麦粉     250g
B.P.       小 4
さとう     大 1
しお      1つまみ
牛乳      140cc
卵       1こ

材料を全てまぜる。
を紅茶をいれる分、
フレッシュハーブ(今回はお庭のローズマリーとミントよ)をいれる分、
ジャム(orマーマレード)をいれる分に分ける。
アルミカップに入れて、200℃のオーブンで10~15分やく。

このスコーンはね、かんたんにやけて、朝ご飯にぴったしよ。
お好みで 何をまぜてもいいですよ。
我が家ではハーブ入りが好評です。
(でもとうさんはジャム入りが甘くっておいしい!!って)   
ぜひぜひおためしくださーい。

Jenn、モデルごくろうさまー。
ありがとうね。   
 
おやすみ~~~ ZZzzzzz


PS  アクセスが 3000こえちゃったー(0^ー^)b
ありがと~~
   またがんばって UPしまっす ^▽^


English Version
-------------------------
For today's art room, Jennifer modeled for us.
Then we had fun eating a banana cake made in the rice cooker, and some scones that I was up really late making last night!
Here's the recipes!!

Banana Cake
Pancake Mix (200g)
1 Egg
Milk (100cc)
Sugar (50g)
1 Banana
Butter (30g)
Vanilla Essence (Just a few drops!)

1. Smush up the banana with the back of your fork and melt some butter in the oven.
2. Put all of the ingredients into a bowl and mix! Stir, stir, stir until you can't see any of the egg left.
3. Put butter all around the inside of the rice maker, put the mix from part 2 into the rice maker and hit the on switch.
4. When the rice maker is done cooking, put in a toothpick and see if it comes out clean. If there isn't anything sticking on the toothpick then the cake is done!
(If there is something on it then cook the cake one more time)
5. Take the bowl out of the rice maker, if you leave it in there like that it will get ruined.
6. When the cake has cooled a bit pop it out of the bowl and you are done!
7. It tastes really good with walnuts in it too!!

Scones (11-12 small cupcake size servings)
All Purpose Flour (250 g)
4 Tsp Baking Powder
1 Tablespoon Sugar
Pinch of salt
Milk (140cc)
1 egg

1. Mix all of the ingredients together.
2. Seperate the mixture into the parts that you will put tea in, fresh herbs in (this time I used rosemary and mint from our garden), or jam in (or marmalade!).
3. Put your scone mix into the aluminum cupcake cups and bake at 200 degrees Celcius (385 F) for 10 to 15 minutes.

These scones are really easy to make, and they are perfect for breakfast!
You can mix in whatever kind of things you like!
At this house, herbs are the extra ingredient of choice! (But Tousan likes the sweet jam too!!)
Please try it out.

Jennifer, thanks for modeling!
Good work.

Goodnight everyone. ZzzzzZzz

P.S. We have now had 3000 hits, thanks so much!
I will keep working hard to upload posts!
comment?

P.P.S. I don't think anyone who is reading this in English has a rice-steamer machine at their house!! You can make the cake in a pan in the oven too, but who knows what temperature you should put it at?! (And it gets kind of dry!) Oh well.... [added by: Jennifer]
スポンサーサイト